Tuesday, December 3, 2024

বীন, পটল, মচুৰ দাইল, চজিনা খালে ডায়েবেটিছ ভালদৰে পৰিচালনা কৰাত সহায়ক হব পাৰে।

Share

তেজৰ চেনিৰ মাত্ৰা নিয়ন্ত্ৰণ কৰাত অসুবিধাৰ সন্মুখীন হৈছেনে? শুকুৰবাৰে প্ৰকাশ পোৱা শেহতীয়া এক অধ্যয়নত দেখা গৈছে যে বীন, পটল, মচুৰ দাইল, চজিনাৰ দৰে দালি সেৱনে ডায়েবেটিছ নিয়ন্ত্ৰণত সহায় কৰিব পাৰে।

অধ্যয়নটোত দেখা গৈছে যে পালছৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ হৃদযন্ত্ৰৰ জৈৱচিহ্নসমূহৰ ওপৰত ইতিবাচক প্ৰভাৱ পৰে, য’ত কম ঘনত্বৰ লাইপোপ্ৰটিন (LDL) – যাক সাধাৰণতে বেয়া কলেষ্টেৰল বুলি কোৱা হয়, আৰু উচ্চ ঘনত্বৰ লাইপোপ্ৰটিন (HDL) – যাক সাধাৰণতে ভাল কলেষ্টেৰল বুলি কোৱা হয়।

৩০টা প্ৰবন্ধৰ ওপৰত ভিত্তি কৰি কৰা এই পৰ্যালোচনাই ভৱিষ্যতৰ খাদ্য নিৰ্দেশনা আৰু অনুকূল খাদ্যৰ আৰ্হিত দালি অন্তৰ্ভুক্ত কৰাৰ ওপৰত অধিক গৱেষণাৰ প্ৰয়োজনীয়তাক সমৰ্থন কৰা বিদ্যমান প্ৰমাণসমূহৰ সৈতে যোগ দিয়ে।

এই অধ্যয়নৰ ফলাফলসমূহৰ ভিতৰত আছিল কম ঘনত্বৰ লাইপোপ্ৰটিন কলেষ্টেৰল, উচ্চ ঘনত্বৰ লাইপোপ্ৰটিন কলেষ্টেৰল, চিষ্টোলিক ৰক্তচাপ, ডায়েষ্টোলিক ৰক্তচাপ, উপবাসৰ সময়ত ৰক্তচাপ, হিম’গ্লবিন এ ১ চি, কঁকালৰ পৰিধি, আৰু চি-ৰিএক্টিভ প্ৰটিন বা উচ্চ সংবেদনশীল চি- প্ৰতিক্ৰিয়াশীল প্ৰটিন।

আমেৰিকাৰ জৰ্জ ৱাশ্বিংটন ইউনিভাৰ্চিটি স্কুল অৱ মেডিচিনৰ এডজাণ্ট এছ’চিয়েট প্ৰফেচাৰ টেইলৰ চি ৱালেছে জনোৱা মতে, নিউট্ৰিয়েণ্টছ নামৰ আলোচনীখনত এই পৰ্যালোচনাত স্বাস্থ্য বজাই ৰখা আৰু দীৰ্ঘদিনীয়া ৰোগ প্ৰতিৰোধৰ ক্ষেত্ৰত দালিৰ সম্ভাৱ্য ভূমিকাক উজ্জ্বল কৰি তোলা হৈছে।

টেইলৰে দীৰ্ঘম্যাদী স্বাস্থ্যৰ উন্নতিৰ ক্ষেত্ৰত শাৰীৰিক কাৰ্য্যকলাপে লোৱা গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকাৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে, বিশেষকৈ টাইপ ২ ডায়েবেটিছ মেলিটাছ আৰু হৃদযন্ত্ৰৰ ৰোগৰ দৰে দীৰ্ঘদিনীয়া অৱস্থা থকা ব্যক্তিসকলৰ বাবে।

তদুপৰি, কম চৰ্বিৰ পৰিমাণ, স্বাস্থ্যকৰ মনো- আৰু বহুঅসংপৃক্ত চৰ্বি, প্ৰয়োজনীয় অণুপুষ্টিকৰ জৈৱ সক্ৰিয় যৌগ, আৰু এন্টিঅক্সিডেন্ট গুণৰ বাবে দালি পুষ্টি শক্তি হিচাপে প্ৰতিষ্ঠা কৰা হয়।

দালি উদ্ভিদৰ প্ৰটিনৰ এক উত্তম উৎস, ইয়াত অধিক আঁহ, ফলেট, পটাছিয়াম থাকে। ইয়াৰ উপৰিও ইহঁতে জিংক, আইৰণ, কেলচিয়াম, মেগনেছিয়ামৰ দৰে গুৰুত্বপূৰ্ণ খনিজ পদাৰ্থও যোগান ধৰে, যাৰ ফলত ইহঁত উদ্ভিদ ভিত্তিক খাদ্যৰ এক গুৰুত্বপূৰ্ণ অংশ হৈ পৰে।

বিভিন্ন ডিজিটেল প্লেটফৰ্ম, ৱেবছাইট, সাংবাদিক, আৰু সংস্থাৰ পৰা বাতৰি সংগ্ৰহ ।

Read more

Local News