বুধবাৰে প্ৰকাশ পোৱা ভাৰতীয় নেশ্যনেল ৰেষ্টুৰেণ্ট এছ’চিয়েশ্যনৰ এক নতুন প্ৰতিবেদন অনুসৰি ২৮ বিত্তীয় বৰ্ষৰ ভিতৰত ভাৰতীয় খাদ্যসেৱা খণ্ডই ৭,৭৬,৫১১ কোটি টকা লাভ কৰাৰ সম্ভাৱনা আছে, সামগ্ৰিকভাৱে ৮.১% CAGR আৰু সংগঠিত খণ্ডৰ CAGR ৰ বৃদ্ধিৰ প্ৰকল্প কৰা হৈছে ১৩.২%।
প্ৰতিবেদনত অনুমান কৰা হৈছে যে ২৪ বিত্তীয় বৰ্ষত ভাৰতীয় খাদ্য সেৱা উদ্যোগৰ মূল্য ৫,৬৯,৪৮৭ কোটি টকা।
প্ৰবাসী ভাৰতীয়ৰ সভাপতি তথা এজুৰ হস্পিটেলিটিৰ সহ-প্ৰতিষ্ঠাপক তথা সঞ্চালক কবীৰ ছুৰীয়ে উল্লেখ কৰে যে ক’ভিড-১৯ মহামাৰীৰ সময়ত সন্মুখীন হোৱা প্ৰত্যাহ্বান সত্ত্বেও ভাৰতৰ খাদ্য সেৱা উদ্যোগত যথেষ্ট বৃদ্ধি পাইছে। এই খণ্ডত ৮৫.৫ লাখ ব্যক্তিয়ে কৰ্মসংস্থাপন লাভ কৰাৰ লগতে ভাৰতীয় ৰাজকোষত ৩৩,৮০৯ কোটি টকা বৰঙণি আগবঢ়ায়।
এই সমীক্ষাত ৰেষ্টুৰেণ্টৰ সৈতে বিশদ আলোচনা, ১৪০ জনতকৈ অধিক চিইঅ’ৰ সৈতে বৈঠক, আৰু ভাৰতৰ ৪০ খনতকৈও অধিক চহৰৰ ৫,৩০০ৰো অধিক ব্যক্তিক সামৰি লোৱা গ্ৰাহকৰ গৱেষণা জড়িত হৈ আছে।
এন আৰ আই(NRAI)ৰ ৰিপ’ৰ্ট ষ্টিয়াৰিং কমিটীৰ অধ্যক্ষ তথা প্ৰতিষ্ঠাপক নীতিন ছালুজাৰ মতে, যোৱা পাঁচ বছৰত এই উদ্যোগটোত যথেষ্ট পৰিৱৰ্তন হৈছে, ঘৰতে ৰন্ধা খাদ্যতকৈ খাদ্য ডেলিভাৰী অধিক জনপ্ৰিয় হৈ পৰিছে।
তেওঁ কয় যে এই খণ্ডটো অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ কাৰণ ই অসংখ্য ভাৰতীয়ক কৰ্মসংস্থাপন প্ৰদান কৰে আৰু উন্নত সম্ভাৱনাৰ সন্ধানত চহৰ অঞ্চললৈ যোৱা ব্যক্তিসকলক সহায় কৰে, যিসকল ব্যক্তিয়ে সময়ৰ অভাৱৰ বাবে প্ৰায়ে দৈনিক খাদ্য ৰান্ধিব নোৱাৰে।
ছালুজাই লগতে উল্লেখ কৰে যে প্ৰতিবেদনৰ লক্ষ্য হৈছে আমাৰ সদস্যসকলক একচেটিয়া আৰু মূল্যৱান অন্তৰ্দৃষ্টি প্ৰদান কৰা, উদ্যোগৰ আকাৰ, খণ্ড, আৰু বৃদ্ধিৰ সম্ভাৱনাৰ বিষয়ে তথ্যৰ আটাইতকৈ নিৰ্ভৰযোগ্য উৎস হিচাপে নিজকে স্থান দিয়া।
বিভিন্ন ডিজিটেল প্লেটফৰ্ম, ৱেবছাইট, সাংবাদিক, আৰু সংস্থাৰ পৰা বাতৰি সংগ্ৰহ ।