উচ্চ চৰ্বিযুক্ত খাদ্যই নিজেই মগজুত এই জিনবোৰৰ প্ৰকাশ সলনি কৰিব পাৰে বুলি ভবাটো অসাধাৰণ বুলিও কয় ছানীয়ে।
বায়’লজিকেল ৰিচাৰ্চ আলোচনীত প্ৰকাশিত অধ্যয়নত ল’ৰীয়ে লগতে কয় যে উচ্চ চৰ্বিযুক্ত গোটটোৰ মগজুৱে মূলতঃ উচ্চ উদ্বেগৰ ইংগিত দিয়া আণৱিক স্বাক্ষৰ প্ৰদৰ্শন কৰে।
এই অধ্যয়নৰ সময়ত গৱেষকসকলে জীৱ-জন্তুবোৰৰ মাইক্ৰ’বায়’মৰ মূল্যায়ন কৰে, যাক আন্ত্ৰিক বেক্টেৰিয়া বুলিও কোৱা হয়। নিয়ন্ত্ৰণ গোটৰ তুলনাত উচ্চ চৰ্বিযুক্ত খাদ্য গোটৰ ওজন বৃদ্ধি পায়। ইয়াৰ পিছতো জীৱ-জন্তুবোৰৰ আন্ত্ৰিক বেক্টেৰিয়াৰ বৈচিত্ৰ্য উল্লেখযোগ্য হ্ৰাস পোৱা দেখা গৈছিল।
উচ্চ চৰ্বিযুক্ত খাদ্য অনুসৰণ কৰা গোটটোৱেও মানসিক চাপ আৰু উদ্বেগৰ সৈতে জড়িত নিউৰ’ট্ৰান্সমিটাৰ চেৰ’টনিন উৎপাদন আৰু সংকেত প্ৰদান কৰাত ভূমিকা পালন কৰা তিনিটা জিনৰ প্ৰকাশ বৃদ্ধি কৰে।
চেৰ’টনিনক সাধাৰণতে “মগজুৰ ভাল অনুভৱ কৰা ৰাসায়নিক” বুলি জনা যায়, অৱশ্যে নিৰ্দিষ্ট চেৰ’টনিন নিউৰনে উদ্দীপিত হ’লে জীৱ-জন্তুৰ উদ্বেগৰ দৰে প্ৰতিক্ৰিয়াৰ সৃষ্টি কৰিব পাৰে।
ল’ৰীয়ে সন্দেহ কৰে যে অস্বাস্থ্যকৰ মাইক্ৰ’বায়’মে আন্ত্ৰিক আৱৰণৰ লগত আপোচ কৰিব পাৰে, যাৰ ফলত বেক্টেৰিয়াই শৰীৰৰ ৰক্তসঞ্চালনত প্ৰৱেশ কৰি গেষ্ট্ৰাইটিছৰ পৰা মগজুলৈ যোৱা পথ ভেগাছ নাৰ্ভৰ জৰিয়তে মগজুৰ সৈতে যোগাযোগ কৰিব পাৰে।
আমাৰ স্বাভাৱিক প্ৰবৃত্তিই ভৱিষ্যতে সেইবোৰৰ পৰা আঁতৰি থাকিবলৈ আমাক অসুস্থ কৰি তোলা বস্তুবোৰৰ প্ৰতি তীক্ষ্ণ দৃষ্টি ৰাখিবলৈ বাধ্য কৰে।
ল’ৰীয়ে কয়, “যদি আপুনি মানুহৰ বিৱৰ্তনৰ কথা ভাৱে তেন্তে ইয়াৰ যুক্তি আছে।
গৱেষকসকলৰ মতে সকলো চৰ্বি ক্ষতিকাৰক নহয়, আৰু স্বাস্থ্যকৰ চৰ্বি যেনে মাছ, জলপানৰ তেল, বাদাম, গুটিত পোৱা চৰ্বিৰ প্ৰদাহ নিবাৰণকাৰী গুণ থাকিব পাৰে আৰু মগজুক উপকৃত কৰিব পাৰে।
বিভিন্ন ডিজিটেল প্লেটফৰ্ম, ৱেবছাইট, সাংবাদিক, আৰু সংস্থাৰ পৰা বাতৰি সংগ্ৰহ ।